Pro milovníky muffinů máme recept, po kterém se budete oblizovat až za ušima. Jedná se o muffiny, které s plody goji nabývají na výživové hodnotě. Navíc tu jsou i další zdravé ingredience jako celozrnná mouka, med, jablka a müsli. Dokonalý pamlsek pro dospělé i děti. Pojďme na recept.
Ingredience
- 100 g změklého másla
- 80 g medu
- 100 g goji
- 2 vejce
- 120 g celozrnné mouky
- 1-2 lžičky kypřícího prášku
- 150 g granoly (snídaňová potravina skládající se z opékaných ovesných vloček, ořechů, medu nebo hnědého cukru, event. s přídavkem burizonů) - můžete si vyrobit i sami
- 200 g strouhaných jablek pokapaných 1 lžičkou citronové šťávy
Postup
1) Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Připravte si formičky na muffiny nebo si udělejte nádobky z pečicího papíru.
2) Ve velké míse smíchejte změklé máslo a med pomocí metliček elektrického šlehače do krémové konzistence. Přidejte vejce, pěkně jedno po druhém.
3) Dále je potřeba spojit mouku, prášek do pečiva, goji bobule a granolu. To vše se pak pomalu vmíchá do mokré směsi s vejci a na závěr se přidají strouhaná jablka.
4) Pokud vám některé goji plody z těsta vykukují, raději je do těsta lehce vmáčkněte, ať se nespálí. Pečeme v troubě cca 30-35 minut. Muffiny jsou hotové, když na špejli neulpívá těsto. Ještě teplé je polijte kouskem rozpuštěného másla a karamelizovaným džemem s příchutí jablek.