Veganské čokoládové lívance

Nechali jsme se opět inspirovat Jitkou alias #zpetdoplavek a chtěli bychom se společně s Vámi podělit o její výborný recept na veganské čokoládové lívance. Namísto vajec použijeme banán, místo kravského mléka některé rostlinné a klasickou hladkou mouku nahradíme špaldovou. Tyto lívance jsou v mžiku hotové, takže si na jejich přípravu ani nemusíte přivstat a uvidíte, jak si pochutnáte!

 

Ingredience na 8 kusů

  • 150 ml ovesného mléka
  • 50 g špaldové mouky
  • 1 rozmačkaný banán
  • 1 lžíce RAW kakaa

Na opékání: 1 lžíce kokosového oleje

Na ozdobu: tvaroh, maliny, borůvky, kokosový sirup, mandlové lupínky, RAW čokoláda 80%

 

Postup

1) Všechny ingredience stačí řádně smíchat dohromady (můžete si vypomoci tyčovým mixérem) a můžete začít opékat.

 

2) Rozpálenou, pokud možno nepřilnavou, pánev potřeme trochou kokosového oleje a začneme lít lívance. Kdy je otočit? Jakmile se na nich začnou tvořit malé bublinky, které praskají a zanechají tak na lívanci takové malé krátery - to je ten správný čas. Otočíme a poté stačí opékat už jen chvilinku - druhá strana je vždy  hotová rychleji.

 

3) Pak stačí naservírovat na talíř, ozdobit tvarohem, ovocem, sirupem, mandlovými lupínky a RAW čokoládou

 

A jestli máte doma nenasytné děti jako my, tak Vám lívance zmizí ještě dřív, než si je stačíte tak krásně naaranžovat jako to zvládla Jitka. Třeba se nám je podaří vyfotit někdy příště :)

Veganské čokolívance

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.