Tento salát z kapusty, kustovnice, řepy a pomerančů stoupá na hodnotě díky antioxidantům, vitamínům a fytonutrientům. Vynikající je však i na chuť.
Složení
Salát - poměr surovin je na vás
- strouhané zelí
- nasekaná kapusta
- strouhaná mrkev
- nakrájená řepa
- plátky pomeranče
- zelená cibulka
- goji bobule
- Edamame (nezralé sojové fazolové boby v lusku)
kešu v raw podobě
Zálivka:
pomerančový džus či šťáva
mořská sůl
1-2 lžičky sezamového oleje
sezamová semínka na ozdobu
Instrukce
Tento recept neuvádí téměř žádné množství, je na vašem uvážení. Do velké mísy umístěte drcené zelí s jemně nakrájenou kapustou a strouhanou mrkví. To je základ. Dále shromáždíte ostatní suroviny a přidejte do mísy. S tvary si pohrajte, jak je libo. Řepu nakrájejte třeba na tenké poloviční kroužky, pomeranč na klínky a cibulku podélně na delší stébla. Ostatní věci dejte klidně vcelku. Od každé suroviny např. hrst a řádně promíchat.
Zálivka se skládá ze šťávy z jednoho pomeranče, sezamového oleje a mořské soli. V tomto případě solí šetřit nemusíte. Salát rozdělte do servisních misek a posypte sezamovými semínky.
Plody goji nemusíte shánět v daleké Číně, nejdete je zde v našem eshopu