Šťouchané batáty s goji 

 

Goji bobule vypadají jako červené rozinky a v kombinaci se sladkými bramborami jsou neskutečně dobré. Batáty si uvaříme na páře, aby si zachovaly zdraví prospěšné látky a doplníme je "zálivkou" z oleje, zázvoru a javorového sirupu. Díky oleji si zajistíme přísun vitamínu A, D, E, K, které jsou rozpustné v tucích. Jdeme na to!

 

 

ingredience 

  • 1 velká sladká brambora
  • ¼ - ½ šálku vlašských ořechů
  • ¼ šálku goji bobulí
  • ½ lžíce řepkového oleje
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • ½ lžíce nastrouhaného zázvoru
  • ¼ - ½ šálku horké vody
  • sůl a pepř podle chuti

 

Rozmačkané sladké brambory s goji

 

 

Postup 

1) Jako první si uvařte brambory, a to na páře. Takto si zachovají nejvíce zdraví prospěšných látek, které by jinak zůstaly ve vodě. Nepotřebujete k tomu nic složitého, stačí obyčejný napařovač na knedlíky, kterému moje kamarádka říká "rytíř" :). Do hrnce dejte jen tolik vody, aby se nedotýkala vašeho chrabrého pomocníka :). Na něj položte brambory i se slupkou, přiklopte pokličkou a přiveďte vodu k varu. Poté plamen stáhněte na polovinu a vařte do měkka podle velikosti batáty (bude to trvat cca 20-30 minut).

 

2) Mezitím, co vaříte batátu, tak si Goji bobule namočte v misce s trochou teplé vody a nechte je tu několik minut, krásně změknou.

 

3) Na pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhaný zázvor, javorový sirup a nechte provařit cca 2-3 minuty, aby se chutě a vůně spojily. Vedle na malé pánvičce ještě nasucho zlehka opečte vlašské ořechy.

 

4) Jakmile jsou sladké brambory uvařené, tak oloupejte slupku a bramboru rozmačkejte - můžete přidat trochu vody.

 

5) Do rozmačkané batáty přidejte nabobtnalé goji, zázvor se sirupem a opečené vlašské ořechy. Podle chuti už jen osolte a opepřete.

 

Sami uvidíte, že i takto připravený brambor dokáže zasytit.

 

goji

 

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.