Špenátová polévka s goji

Špenátová polévka s goji

 

Čerstvé špenátové listy je potřeba ihned upotřebit, jinak vadnou. Připravte si z nich tuto čínskou špenátovou polévku „Seong tong Yuen Choy“, která vás v těchto chladných dnech zahřeje.

Příprava a celkový čas: 30 minut

 

Složení:

 

  • 1 svazek čínského špenátu
  • 2-3 stroužky nahrubo nasekaného česneku
  • 1 hrst goji bobulí
  • 1 hrst sušených ančoviček
  • 3 polévkové mísy vody
  • světlá sójová omáčka
  • bílý pepř na dochucení

 

Instrukce:

 

Sušené ančovičky dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu (vařte 10-15 min.). Natrhejte si špenátové listy a dobře je opláchněte. Stonky vyhoďte, špatně se koušou. Přidejte do vody, také goji a česnek. Nechte polévku znovu vřít, ale ne déle, než předtím, aby nebyla nažloutlá. Nakonec dochuťte bílým pepřem a lehce zakápněte sójovou omáčkou dle vaší chuti. Ančovičky můžete přecedit, jak chcete.  Podávejte horké.

 

Doporučení:

 

Polévku lze osvěžit kousky ryb tvarovaných do kuliček. Oproti vepřovému masu, které někdo do polévky dává, je ryba na zpříjemnění chuti. Vepřové maso je tu spíše na škodu.

 

Nezbytnou součástí tohoto receptu jsou goji, plody keře kustovnice čínské. Ty můžete zakoupit v našem eshopu, přímo zde.

 

Špenátová polévka s goji

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.