Pikantní dýňový chia puding

Tento dezert s kajenským pepřem, zázvorem a olivovým olejem čistí játra a má krásnou oranžovou barvu. Je tu vrstva chia semínek i matcha - tvoří sladké objetí, ze kterého se nevymaníte ani vy. Matcha zelený čaj je ideální zimním nápojem, který navrací tělu energii v chladnějších dnech. Kombinace přírodních hořkých tónů s vanilkou nabízí luxusní pohlazení po duši.

 

Složení:

 

Chia vrstva

  • 5 lžic dýňového džusu (konzistence pyré)
  • 2 lžíce kokosový krém (smíchat mladé thajské kokosové „maso“ s dostatkem kokosové vody)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 5 x 1 cm kořene zázvoru - oloupat a nastrouhat
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 3 kapky vanilkového extraktu
  • 3 hrsti chia semínek

 

Matcha vrstva

3 lžíce syrového kokosového krému (viz předchozí postup)

2 lžíce hnědého rýžového sirupu nebo jiné tekuté sladidlo

½ lžičky matcha zeleného čajového prášku

15 kapek vanilkového extraktu

 

Instrukce

 

Na chia vrstvu umixujte dýňové pyré, kokosový krém, pomerančovou šťávu a strouhaný kořen zázvoru, ochuťte kajenským pepřem a vanilkou. Ideální je struktura hladké tekutiny, poté pomalu přidávejte olivový olej. Tekutinu přelijte do skleněné mísy, přidejte chia semínka, které tam pořádně namočte. Nechte hodinu odstát, klidně i přes noc.

 

Na matcha vrstvu si připravte kokosový krém, sladidlo, matcha prášek a vanilku. Metličkou ingredience spojte do hladké konzistence podobné smetaně. Nalijte na chia vrstvu a ideálně dejte na 30 minut vychladit. Krém trochu ztuhne. Pokud máte málo času, jen posypte čerstvou mátou a konzumujte ihned. Chia semínka patří mezi „runners food“, vhodná jsou však nejen pro běžce.

Pikantní dýňový chia puding

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.