Pikantní dýňový chia puding

Tento dezert s kajenským pepřem, zázvorem a olivovým olejem čistí játra a má krásnou oranžovou barvu. Je tu vrstva chia semínek i matcha - tvoří sladké objetí, ze kterého se nevymaníte ani vy. Matcha zelený čaj je ideální zimním nápojem, který navrací tělu energii v chladnějších dnech. Kombinace přírodních hořkých tónů s vanilkou nabízí luxusní pohlazení po duši.

 

Složení:

 

Chia vrstva

  • 5 lžic dýňového džusu (konzistence pyré)
  • 2 lžíce kokosový krém (smíchat mladé thajské kokosové „maso“ s dostatkem kokosové vody)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 5 x 1 cm kořene zázvoru - oloupat a nastrouhat
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 3 kapky vanilkového extraktu
  • 3 hrsti chia semínek

 

Matcha vrstva

3 lžíce syrového kokosového krému (viz předchozí postup)

2 lžíce hnědého rýžového sirupu nebo jiné tekuté sladidlo

½ lžičky matcha zeleného čajového prášku

15 kapek vanilkového extraktu

 

Instrukce

 

Na chia vrstvu umixujte dýňové pyré, kokosový krém, pomerančovou šťávu a strouhaný kořen zázvoru, ochuťte kajenským pepřem a vanilkou. Ideální je struktura hladké tekutiny, poté pomalu přidávejte olivový olej. Tekutinu přelijte do skleněné mísy, přidejte chia semínka, které tam pořádně namočte. Nechte hodinu odstát, klidně i přes noc.

 

Na matcha vrstvu si připravte kokosový krém, sladidlo, matcha prášek a vanilku. Metličkou ingredience spojte do hladké konzistence podobné smetaně. Nalijte na chia vrstvu a ideálně dejte na 30 minut vychladit. Krém trochu ztuhne. Pokud máte málo času, jen posypte čerstvou mátou a konzumujte ihned. Chia semínka patří mezi „runners food“, vhodná jsou však nejen pro běžce.

Pikantní dýňový chia puding

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.