Nepečený kávový cheescake

O tento recept jsme vás zkrátka nemohli ochudit. Sami se podívejte, že na fotce vypadá opravdu krásně a co teprve ta chuť. Jitka se tímto receptem trefila do černého!

 

Ingredience

 

Korpus

  • 100 g bezlepkových sušenek Schär
  • 70 g kokosového oleje
  • 1 lžíce raw kakaa

 

Náplň

  • 1 smetana ke šlehání
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • sladidlo dle chuti
  • 100 g 80% čokolády
  • 1 šálek silného espressa
  • 6 plátků želatiny

 

Ozdoba

  • maliny, raw kakao, máta

 

 

Postup

1) Nejprve si uvaříme šálek silné kávy a necháme vychladnout.

 

2) Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěný kokosový olej a raw kakao a pořádně promícháme. Směs poté vtlačíme do formy a necháme ztuhnout v lednici alespoň 15 minut.

 

3) Během toho se pustíme do náplně. Nejprve si rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout, abychom ji do krému nelili horkou. Poté vyšleháme šlehačku a postupně do ní zapracujeme tvaroh. Do krému pak přidáme studenou kávu a čokoládu a osladíme dle chuti. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nakoenc vmícháme do krému. 

 

4) Vytáhneme korpus z lednice a nalijeme na něj hotový krém. Posypeme raw kakaem, ozdobíme malinami a mátou a necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny. Pokud cheescake necháme v lednici přes noc, tím lépe, všechny chutě se tak krásně propojí.

 

Nepečený kávový cheescake

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.