O tento recept jsme vás zkrátka nemohli ochudit. Sami se podívejte, že na fotce vypadá opravdu krásně a co teprve ta chuť. Jitka se tímto receptem trefila do černého!
Ingredience
Korpus
- 100 g bezlepkových sušenek Schär
- 70 g kokosového oleje
- 1 lžíce raw kakaa
Náplň
- 1 smetana ke šlehání
- 500 g nízkotučného tvarohu
- sladidlo dle chuti
- 100 g 80% čokolády
- 1 šálek silného espressa
- 6 plátků želatiny
Ozdoba
- maliny, raw kakao, máta
Postup
1) Nejprve si uvaříme šálek silné kávy a necháme vychladnout.
2) Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěný kokosový olej a raw kakao a pořádně promícháme. Směs poté vtlačíme do formy a necháme ztuhnout v lednici alespoň 15 minut.
3) Během toho se pustíme do náplně. Nejprve si rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout, abychom ji do krému nelili horkou. Poté vyšleháme šlehačku a postupně do ní zapracujeme tvaroh. Do krému pak přidáme studenou kávu a čokoládu a osladíme dle chuti. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nakoenc vmícháme do krému.
4) Vytáhneme korpus z lednice a nalijeme na něj hotový krém. Posypeme raw kakaem, ozdobíme malinami a mátou a necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny. Pokud cheescake necháme v lednici přes noc, tím lépe, všechny chutě se tak krásně propojí.