Znáte už mug cake? Mug cake je koláč, který se peče v hrníčku. Jeho příprava je velice jednoduchá, rychlá a nepotřebujete troubu - postačí vám ta mikrovlnná! My si dnes uděláme mug cake podle Jitky - #zpetdoplavek. Jak píše sama Jitka, tento mug cake "je fitness, takže mlsání bez výčitek ;)".
Ingredience na 1 porci
- 1 vejce
- 1/2 lžičku bio kypřicího prášku
- 4 lžíci ovesných vloček
- 3 lžíci bílého jogurtu
- 1 lžíci raw kakaa
- Na kousky nalámaná raw 80% čokoláda
Na ozdobu: maliny, borůvky, Skyr, drcené kakaové boby, meduňka, čokoláda 80%
POSTUP
1) Do misky dáme ovesné vločky, vejce, kypřicí prášek, jogurt a kakao a vše společně rozmixujeme ponorným mixérem.
2) Do těsta poté přimícháme na kousky nalámanou čokoládu.
3) Vezmeme větší hrnek, nalijeme do něj těsto a dáme péci do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon cca 3-4 minuty (záleží na výkonu vaší trouby).
4) Pak jen stačí mug cake vyklopit a dozdobit.
Nejste si jistí, jestli máte dostatečně velký hrnek? Těsto by mělo sahat cca do jeho poloviny. Aby vám nevyteklo po celé mikrovlnce, tak hrnek napoprvé vypodložte talířkem.