Koláč z maca a goji

Jak již název napovídá, jednou z hlavních složek koláče jsou goji bobule. Možná jste slyšeli o jejich zdravotních výhodách, ale existuje důkaz? Nedávné studie naznačují, že goji skutečně vlastní vysoký obsah antioxidantu zvaného zeaxantin. Ten napomáhá k celkovému zdraví buněk v organismu, ale prospívá i našemu zraku. Další studie provedená v roce 2008 prokázala, že při každodenní konzumaci 14 dnů, goji výrazně zlepšila pohodu a zvýšila výkon mozku i trávicí funkce všech účastníků tohoto výzkumu.

 

Složení:

 

Těsto

  • 3 lžíce raw kakaových zrn nebo prášku
  • 1⅓ šálku vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaové drti
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • 3-4 datle
  • ½ lžičky himalájské soli

 

 

Náplň

 

Glazura

  • 7-8 datlí
  • 1-2 lžičky kakaové drti
  • 2 lžičky agáve sirupu
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce goji

 

Čokoláda

  • 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce nastrouhané tmavé čokolády

 

Příprava:

 

Těsto

Vlašské ořechy vložte do mixéru, dokud nedosáhnou konzistence jemné drtě. Přidejte ostatní ingredience a postup opakujte. Těsto by mělo být lepkavé. Rozložte ho na pánev, vmáčkněte a stiskněte dolů a nechte v lednici. Zatím si připravte náplň.

 

Náplň

Namočte kešu oříšky do vody po dobu 4-5 hodin. Opláchněte a přidejte s ostatními přísadami kromě goji do krémové směsi. Potom do směsi přimíchejte goji a směs nalijte do pánve a nechte chladit další dvě hodiny.

 

Glazura

Všechny ingredience kromě kakaové drti přemístěte do mixéru a mixujte do hladké krémové konzistence. Glazuru po koláči nebo dortu, jak chcete, rovnoměrně rozetřete, posypte goji a kakaovou drtí.

 

Na čokoládový posyp zahřejte kokosový olej a přidejte čokoládové lupínky. Míchejte, dokud neroztají. Nechte vychladnout a pak umístěte navrch koláče. Před podáváním se nebojte umístit koláč do mrazáku na 30-40 minut, než ho budete krájet.

 

Goji bobule můžete zakoupit zde a maca přášek zase zde, v našem eshopu.

 Koláč z maca a goji

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.