RAW Koláč s goji a makou

Jak již název napovídá, jednou z hlavních složek koláče jsou goji bobule. Možná jste slyšeli o jejich zdravotních výhodách, ale existuje důkaz? Nedávné studie naznačují, že goji skutečně vlastní vysoký obsah antioxidantu zvaného zeaxantin. Ten napomáhá k celkovému zdraví buněk v organismu, ale prospívá i našemu zraku. Další studie provedená v roce 2008 prokázala, že při každodenní konzumaci 14 dnů, goji výrazně zlepšila pohodu a zvýšila výkon mozku i trávicí funkce všech účastníků tohoto výzkumu.

 

Ingredience

 

Těsto

  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 1⅓ šálku vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaové drti
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • 3-4 datle
  • ½ lžičky himalájské soli

 

 

Náplň

 

Poleva

  • 7-8 datlí
  • 1-2 lžičky kakaové drti
  • 2 lžičky agáve sirupu
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce goji

 

Čokoláda

 

Postup

 

Těsto

Vlašské ořechy vložte do mixéru, dokud nedosáhnou konzistence jemné drtě. Přidejte ostatní ingredience a postup opakujte. Těsto by mělo být lepkavé. Rozložte ho do dortové formy o průměru 22 cm, vmáčkněte a nechte v lednici.

 

Náplň

Namočené kešu oříšky opláchněte a přidejte spolu s ostatními přísadami kromě goji do mixéru. Mixujte do krémové směsi. Poté přimíchejte goji, směs nalijte na těsto ve formě a nechte chladit další cca dvě hodiny.

 

Poleva

Všechny ingredience kromě kakaové drti a goji přemístěte do mixéru a mixujte do hladké krémové konzistence. Polevu po koláči rovnoměrně rozetřete, posypte goji a kakaovou drtí.

 

Čokoláda

Na mírném plameni (ještě lépe ve vodné lázni) rozehřejte kokosový olej, přidejte čokoládu  a míchejte dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout a pak umístěte navrch koláče. Pokud budete čokoládu rozpouštět pomalu při teplotě do 42°C, tak bude cely koláč poctivě RAW.

 

Před podáváním se nebojte umístit koláč do mrazáku na 30-40 minut, než ho budete krájet.

 

 

Goji bobule můžete zakoupit zde, maca prášek zase zde, RAW kakaový prášek tady a RAW čokoládu tady v našem eshopu.

 Koláč z maca a goji

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.