Kokosový mugcake s meruňkami a lucumou

Po vzoru Jitky jsme se vrhli na mugcake. Její recept se nám totiž moc líbil, takže jsme ho použili jako základ jen s drobnou obměnou. Je to výborná a opravdu sytá snídaně, kterou bylo velice těžké hned nesníst, ale dát si prvně práci s nafocením :)

 


Ingredience na 1 mugcake

  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce špaldové mouky
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového oleje 
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky bio kypřicího prášku
  • 1 lžička kakaa
  • 1 vrchovatá lžička lucumy v prášku

 

Na ozdobu: zakysaná smetana, arašídové máslo, lucuma v prášku, meruňky, meduňka

 

Kokosový mugcake s meruňkami a zakysanou smětanou Kokosový mugcake s meruňkami, lucumou a kakaem

 

 


Postup

1) Do hrnku o objemu 300 ml dáme všechny ingredience a pořádně promícháme.

 

2) Hrnek vložíme do mikrovlnné trouby a pustíme. V troubě, která má výkon 1000 W necháme náš mugcake dělat 3 minuty.

 

3) Hotový necháme chvilku vychladnout v hrnku a poté vyklopíme na talíř. Hrnek není třeba předem vymazávat, mugcake půjde bez problémů vyklopit sám (a pokud ne, tak stačí zlehka odříznout vrch od hrnku).

 

4) Pak už jen stačí hotový mugcake rozkrojit a ozdobit jej 2 lžícemi zakysané smetany, 2 lžičkami arašídového másla, poklást meruňkami, posypat ještě lžičkou lucumy a dozdobit meduňkou. Výborná a sytá snídaně je na stole, dobrou chuť!

 

Kokosový mugcake s meruňkami Kokosový mugcake s meruňkami detail

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.