Kdo zrovna neholduje chia snídaním, může vyzkoušet tento recept na krémovou kokosovo-čokoládovou pěnu. Tento dezert vám jistě zachutná, i přesto, že obsahuje chia. Chia semínka tělu dodají energii. Když se spojí s kokosovým máslem a mlékem, získáte směs podobnou pudinku, uvidíte sami. Chia semínka se dají namlít v mlýnku na kávu, kdo by chtěl ještě jemnější texturu.
Ingredience na 4 porce
- ¼ šálku chia semínek
- 1 plechovka plnotučného kokosového mléka (light ne)
- 2 lžíce kokosového másla (nenahrazovat olejem)
- 4-5 lžic javorového sirupu podle chuti
- ½ vanilky nebo ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1/3 šálku raw kakaového prášku
- špetka mořské soli
Na ozdobu: syrové plátky mandlí, kokosové lupínky
Postup
1) Chia semínka rozemelte na jemný prášek (trvá to asi 20 sekund) a dejte je stranou.
2) V kuchyňském robotu zpracujte kokosové mléko, máslo, sirup, vanilku, sůl a kakaový prášek. Postupně přidejte i chia semínka. Pudink by měl být jemný bez hrudek.
3) Směs nalijte do servírovacích mističek a nechte vychladit na 24 hodin, poté podávejte.
4) Na ozdobu opečte na pánvi hrst nakrájených mandlí a surových kokosových lupínků a posypte jimi vršek čokoládové pěny. Pražené mandle a kokos dodají dezertu lahodnou chuť.