Kokosová pěna s kakaem a chia 

Kdo zrovna neholduje chia snídaním, může vyzkoušet tento recept na krémovou kokosovo-čokoládovou pěnu. Tento dezert vám jistě zachutná, i přesto, že obsahuje chia. Chia semínka tělu dodají energii. Když se spojí s kokosovým máslem a mlékem, získáte směs podobnou pudinku, uvidíte sami. Chia semínka se dají namlít v mlýnku na kávu, kdo by chtěl ještě jemnější texturu.

 

Ingredience na 4 porce

 

  • ¼ šálku chia semínek
  • 1 plechovka plnotučného kokosového mléka (light ne)
  • 2 lžíce kokosového másla (nenahrazovat olejem)
  • 4-5 lžic javorového sirupu podle chuti
  • ½ vanilky nebo ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku raw kakaového prášku 
  • špetka mořské soli

 

Na ozdobu: syrové plátky mandlí, kokosové lupínky

 

Postup

 

1) Chia semínka rozemelte na jemný prášek (trvá to asi 20 sekund) a dejte je stranou.

 

2) V kuchyňském robotu zpracujte kokosové mléko, máslo, sirup, vanilku, sůl a kakaový prášek. Postupně přidejte i chia semínka. Pudink by měl být jemný bez hrudek. 

 

3) Směs nalijte do servírovacích mističek a nechte vychladit na 24 hodin, poté podávejte.

 

4) Na ozdobu opečte na pánvi hrst nakrájených mandlí a surových kokosových lupínků a posypte jimi vršek čokoládové pěny. Pražené mandle a kokos dodají dezertu lahodnou chuť.

 

Čokoládové mousse s chia

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.