Jak zdravě nastartovat den? Připravte si goji s ovesnými vločkami a moruší

Ovesné vločky disponují velmi vysokým obsahem bílkovin a vlákniny. Samy o sobě jsou nejlepším jídlem, kterým lze nastartovat den. Samotné vločky však nemusí chutnat každému, proto je vhodné je ochutit těmi nejlepšími superpotravinami.

Ovesná kaše s goji, moruší a chia

Naše vločky budou navíc obsahovat plody goji, známé také jako kustovnice. Disponují vysokým obsahem vitamínu C, aminokyselin, beta-karotenu a jejich protistárnoucí účinky snad není třeba připomínat. Další zajímavou ingrediencí jsou sušené bílé turecké moruše, které jsou doslova nabité živinami, zejména vitaminem C, železem a antioxidanty, které udrží naše srdce zdravé. Zajímavostí naší kaše je i samotné mléko, použijeme mandlové mléko, které si sami vyrobíme.

 

Recept na ovesné vločky s plody goji a moruší

 

IngredienceJak zdravě nastartovat den, připravte si goji s ovesnými vločkami a moruší

  • 1/3 šálku ovesných vloček
  • 1/8 lžičky skořice
  • 2 lžičky plodů goji
  • 10 sušených moruší
  • 1 šálek filtrované vody
  • Malá špetka mořské soli
  • 2 lžičky chia semínek
  • 3 lžíce domácího mandlového mléka (recept níže)
  • ¼ šálku čerstvých borůvek nebo jiných bobulí
  • 2 lžičky mletých lněných semínek
  • 2 lžičky pšeničných klíčků

 

Postup

V malém hrnci smíchejte oves, skořici, bobule goji, moruši vodu a sůl. Hrnec přikryjte a nechte směs přes noc takto namočenou. Chia semínka umístěte do šálku se 3 lžícemi mandlového mléka, dobře směs promíchejte a nechte ji v chladničce přes noc.

Ráno přiveďte směs s ovesnými vločkami k varu, řádně ji zamíchejte, následně snižte teplotu, hrnec přikryjte a za občasného míchání nechte směs dusit po dobu 8-10 minut. Poté směs odstraňte ze sporáku, smíchejte ji se směsí chia semínek a mandlového mléka. Přidejte také mletá lněná semínka a pšeničné klíčky. Směs přelijte do mísy.

Následně vezměte prázdný hrnec, umístěte do něj ¼ šálku mandlového mléka, nechte ho přivést k varu, hned poté s ním polijte ovesnou kaši v míse a přidejte i ovoce.

  

 

Návod na čerstvé mandlové mléko

Mandle jsou pro tělo velmi významné, alkalizují krev a obsahují mnoho živin. Nejlepší je mandle namáčet přes noc. Pokud se mandlové mléko uchovává v ledničce, vydrží i 5-6 dnů.

 

Ingredience

  • 1 šálek syrových mandlí
  • 4 šálky filtrované vody (a jednou tolik na namáčení)
  • 1/8 lžičky skořice
  • špetka mořské soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

 

Postup

Dejte mandle do misky, zalijte je větším množstvím filtrované vody a nechte je namočené přes noc. Sceďte je, opláchněte a dejte je do mixéru. Přidejte i všechny ostatní přísady a při vysoké rychlosti mixujte 2 minuty. Hotové mléko nalijte do skleněné lahve nebo sklenice a uchovávejte v lednici. Před použitím vždy protřepejte.

 

Nevíte, kde sehnat plody kustovnice, moruši a chia semínka? Najdete je přímo v našem obchodě, moruši najdete zde, chia semínka můžete vybírat zde a plody goji zase zde.

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.