Falafel s konopnými semínky a cizrnou

Receptů, kde se vaří s konopím je spousta. A co teprve vařit se semínky! Před vařením je však potřeba dodržet pár zásad. Než začnete pokrm připravovat, namočte konopná semínka nejméně na 4 hodiny nebo přes noc. Stanou se chutnějšími a výživnějšími. Po namočení můžete přidávat i jiné koření, např. kmín a koriandr. Na pastu je dobré tyto semínka rozemlít v mlýnku na kávu či v hmoždíři, event. rozbít paličkou na maso.

 

Složení:

  • 2 poháry červené čočky
  • 3 šálky cizrny namočené přes noc
  • 1 šálek konopných semen - konopná semínka namočte
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 0,5 litru zeleninového vývaru
  • olivový olej, mořská sůl a mletý pepř dle chuti

 

Návod:

Cizrnu uvařte doměkka ve sladké vodě. Osmažte cibulku a česnek, přidejte kmín a koriandr a dobře promíchejte.

 

Umytou červenou čočku zalijte zeleninovým vývarem tak, abyste pokryli čočku, lehce povařte asi 15 minut. Vše by se mělo absorbovat a čočka změknout.

 

V mixéru rozmixujte cizrnu s kořením na pyré a přidejte do červené čočky. Dochuťte, vmíchejte oves a konopná semínka. Nechte odstát po dobu 20 minut v chladu, aby se vlhkost dostala ke směsi a pak už nezbývá, než ze směsi vytvořit malé placičky a ty osmažit pěkně dozlatova. Chutnají dobře v pitta chlebu se salátem a veganskou majonézou.

Falafel s konopnými semínky a cizrnou

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.