Jedli jste někdy plody goji? Pokud ne, je to velká škoda. V čínské bylinné medicíně se jedí často a jsou skutečně skvělé. Jejich čínské jméno Gou Qi Zi si sice nikdo zřejmě nezapamatuje, ale anglicky kustovnice snad ano!
Složení:
- 100 g hořké čokolády s obsahem 70% kakaa
- 2 lžíce hrubě nasekaných mandlí
- 2 lžíce goji bobulí
- hrubá sůl
Instrukce:
Rozpusťte čokoládu v horké lázni tak, aby v ní nezůstaly žádné hrudky. Stačí použít kovovou misku do hrnce s vroucí vodou. Rozpuštěnou čokoládu opatrně lžící dávejte na plech vystlaným pečicím papírem a tvořte malá kolečka. Ty posypte mandlemi a plody goji. Opatrně je do čokolády vtiskněte, aby tam vše drželo. A ještě bychom zapomněli sůl, stačí špetka. Čokoláda ztuhne v lednici, takže je tam umístěte na 20 minut. Z tohoto množství získáte cca 4 porce.