RECEPTY

Kokosový mugcake s meruňkami a lucumou

Po vzoru Jitky jsme se vrhli na mugcake. Její recept se nám totiž moc líbil, takže jsme ho použili jako základ jen s drobnou obměnou. Je to výborná a opravdu sytá snídaně, kterou bylo velice těžké hned nesníst, ale dát si prvně práci s nafocením :)   Ingredience na 1 mugcake 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžíce špaldové mouky 2 lžíce kokosového mléka 2 lžíce kokosového oleje  1 vejce 1/2 lžičky bio kypřicího prášku 1 lžička kakaa 1 vrchovatá lžička lucumy v prášku   Na ozdobu: zakysaná smetana, arašídové máslo, lucuma v prášku, meruňky, meduňka         Postup 1) Do hrnku o objemu 300 ml dáme všechny ingredience a pořádně promícháme.   2) Hrnek vložíme do mikrovlnné trouby a pustíme. V troubě, která má výkon 1000 W necháme náš mugcake dělat 3 minuty.   3) Hotový necháme chvilku vychladnout v hrnku a poté vyklopíme na talíř. Hrnek není třeba předem vymazávat, mugcake půjde bez problémů vyklopit sám (a pokud ne, tak stačí zlehka odříznout vrch od hrnku).   4)...

Kokosový chia puding s banánem

Naše dnešní snídaně byla zkrátka výborná... kokosový chia puding s banánem je neodolatelný. Příprava je rychlá a jednoduchá. Pokud chcete mít chia semínka pořádně nabobtnalá, tak je zalijte mlékem už večer a nechte do rána v lednici. O to rychlejší pak bude i příprava pudingu ke snídani.  Chia semínka zařazujeme do superpotravin, protože obsahují mimo jiné omega 3 a také velké množství nenasycených mastných kyselin. Umí výborně zasytit, protože absorbují vysoké množství tekutiny - svůj objem zvětší až 12 krát.    Ingredience na 1 porci 2 lžíce chia semínek 130 ml kokosového mléka 1 lžička javorového sirupu 1 lžíce ovesných vloček 1 bílý jogurt 1 banán 1 lžíce strouhaného kokosu       Postup Nachystáme si sklenici o objemu 3 dcl, ve které budeme puding podávat a jestli máte o něco menší sklenici s uzávěrem tak i tu.   1) Chia semínka zalijeme kokosovým mlékem, přidáme javorový sirup a necháme v lednici odstát. Aby se každé semínko obalilo tekutinou a netvořili ...

Nepečený kávový cheescake

O tento recept jsme vás zkrátka nemohli ochudit. Sami se podívejte, že na fotce vypadá opravdu krásně a co teprve ta chuť. Jitka se tímto receptem trefila do černého!   Ingredience   Korpus 100 g bezlepkových sušenek Schär 70 g kokosového oleje 1 lžíce raw kakaa   Náplň 1 smetana ke šlehání 500 g nízkotučného tvarohu sladidlo dle chuti 100 g 80% čokolády 1 šálek silného espressa 6 plátků želatiny   Ozdoba maliny, raw kakao, máta     Postup 1) Nejprve si uvaříme šálek silné kávy a necháme vychladnout.   2) Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěný kokosový olej a raw kakao a pořádně promícháme. Směs poté vtlačíme do formy a necháme ztuhnout v lednici alespoň 15 minut.   3) Během toho se pustíme do náplně. Nejprve si rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout, abychom ji do krému nelili horkou. Poté vyšleháme šlehačku a postupně do ní zapracujeme tvaroh. Do krému pak přidáme studenou kávu a čokoládu a osladíme ...

Kakaová jáhlovo-rýžová kaše

Začít den zdravě, chutně a zároveň opravdu nasyceně? Zkuste s námi opět další kaši :) Tentokrát s jáhlovo-rýžovým základem.   Ingredience 50 g instantní jáhlovo-rýžové kaše 250 ml rýžového mléka 1 lžíce raw kakaa 1 lžice raw lucumy v prášku 1 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička sezamových semínek 1 lžička mletých lískových oříšků 1 lžíce sušených brusinek čerstvé jahody   Postup 1) V malém kastrůlku ohřejeme rýžové mléko a poté přelijeme do misky. Přidáme jáhlovo-rýžovou kaši a dobře promícháme. Necháme odstát 3 minuty.   2) Do kaše poté přidáme kakao a lucumu. Jestliže tyto suroviny máte v RAW kvalitě, tak je doporučujeme vmíchat do kaše až ve chvíli, kdy nebude mít více než 42°C, protože jinak se připravíte o zdraví prospěšné látky, které si díky raw zpracování zachovávají uvnitř. Kaši opět pořádně zamíchejte.   3) Pak už jen stačí nakrájet jahody, posypat slunečnicovými a sezamovými semínky, lískovými oříšky a brusinkami. Čeká vás náročné ráno? Přidejt...

Paleo semínkový chléb

Máme pro vás další recept z Jitčiny kuchyně :). Na začátku týdne se na svém Instagramu podělila o výborný paleo semínkový chléb, na něhož vám rádi zprostředkujeme recept!   Ingredience 100 g zlatého lněného semínka 50 g sezamu 100 g mandlí 100 g slunečnicového semínka 150 g dýňového semínka 3 lžíce kokosového oleje 1 mrkev 1 hrst zelené petrželky 4 vejce 1/2 cibule  40 g mandlové mouky  2 lžíce chia semínek špetka soli     Postup 1) Mandle nasekáme nahrubo a poté smícháme všechny suché suroviny.   2) Cibuli nakrájíme na větší plátky, mrkev nastrouháme na jemno, přidáme vejce, rozehřátý kokosový olej a vše pořádně promícháme.   3) Obě směsi smícháme dohromady a necháme je v míse cca hodinu odpočinout.   4) Formu na chléb vyložíme pečicím papírem a těsto do ní namačkáme. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 50 - 55 minut.     ...

Mug cake z ovesných vloček

Znáte už mug cake? Mug cake je koláč, který se peče v hrníčku. Jeho příprava je velice jednoduchá, rychlá a nepotřebujete troubu - postačí vám ta mikrovlnná! My si dnes uděláme mug cake podle Jitky - #zpetdoplavek. Jak píše sama Jitka, tento mug cake "je fitness, takže mlsání bez výčitek ;)".   Ingredience na 1 porci   1 vejce 1/2 lžičku bio kypřicího prášku 4 lžíci ovesných vloček 3 lžíci bílého jogurtu 1 lžíci raw kakaa Na kousky nalámaná raw 80% čokoláda Na ozdobu: maliny, borůvky, Skyr, drcené kakaové boby, meduňka, čokoláda 80%   POSTUP   1) Do misky dáme ovesné vločky, vejce, kypřicí prášek, jogurt a kakao a vše společně rozmixujeme ponorným mixérem. 2) Do těsta poté přimícháme na kousky nalámanou čokoládu. 3) Vezmeme větší hrnek, nalijeme do něj těsto a dáme péci do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon cca 3-4 minuty (záleží na výkonu vaší trouby). 4) Pak jen stačí mug cake vyklopit a dozdobit.   Nejste si jistí, jestli máte dostatečně velký hrnek? Těst...

Jahodová bábovka

Sezóna jahod je v plném proudu a protože jich doma máme zase kupu, tak je čas na oblíbenou jahodovou bábovku. Tato bábovka je neuvěřitelně vláčná a poctivě jahodová... zkrátka jí nikdo neodolá! Máte také jahody nazbyt? Pokud si jahody zamrazíte, tak se s touto bábovkou blýskněte v zimě, to stojí za to :) Myslíte, že by se dala udělat zdravěji? Tak to vyzkoušejte a pošlete nám svoji verzi :)   Ingredience 3 vejce 30 ks středně velkých jahod 2 lžičky šťávy z citrónu 1 ks bio kypřicího prášku 125 g celozrnné špaldové mouky 125 g polohrubé mouky 200 g másla 150 g třtinového cukru 1 lžička vanilkového extraktu (můžete nahradit 1 ks vanilkového cukru)     Postup 1) Nejprve si dáme rozehřát troubu na 180 °C. 2) Rozpustíme máslo a přidáme ho do mísy. K němu připojíme cukr, vanilku, vejce a vše vyšleháme do hladkého těsta. 3) Ve vedlejší míse smícháme mouky s kypřicím práškem a postupně tuto sypkou směs přidáváme do vzniklého těsta. 4) Nakonec přidáme citrónovou šťávu a o...

Chia puding s ovocem

Máte rádi puding? A co takhle chia puding? Že jste o něm ještě neslyšeli? Tak pojďme se dát do toho. Zamilujete si ho, protože příprava je velice jednoduchá a rychlá. V takovém pudingu není žádná přidaná chemie, aromata, barviva apod. Chia semínka řadíme mezi superpotraviny - obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin a omega 3. Navíc při styku s vodou zvětší svůj objem až 12krát, díky čemuž nás výborně zasytí.   Za tento recept děkujeme opět Jitce - #zpetdoplavek :)   Ingredience 5 lžic chia semínek 200 ml mandlového mléka 1 lžička lucumy jahody, maliny, borůvky. meduňka   Postup 1) V mandlovém mléce rozmícháme lžičku lucumy, která ho osladí a dodá mu sladkou oříškovo-krémovou chuť. Do mléka poté přidáme chia semínka, promícháme a necháme nabobtnat 15 minut. Pokud chcete mít z chia semínek opravdu poctivý puding, jako měla tento Jitka - #zpetdoplavek, tak si směs připravte už večer a nechte ji nabobtnat přes noc v lednici.   2) Pak už rozmačkáme, případ...

Rýžová kaše s proteinem

Dáte si s námi ke snídani rýžovou kaši s proteinem a ovocem? Kaše vás zasytí - určitě po ní nebudete mít za chvíli hlad a zároveň je lehká do žaludku. My jsme tentokrát použili kakaový protein se spirulinou, jahody, oříšky a trochu sirupu na dochucení a byla to výborná snídaně!   Ingredience na 1 porci 50 g instantní rýžové kaše 250 ml rostlinného mléka (rýžové, sojové, apod.) 1/2 odměrky kakaového proteinu se spirulinou javorový sirup na dochucení jahody oříšky   Postup 1) Do misky si nachystáme instantní kaši. V malém hrnci přivedeme mléko téměř k varu a zalijeme jím připravenou kaši. Necháme odstát 3 minuty. 2) Do kaše následně vmícháme protein. Pokud v proteinu chcete zachovat všechny důležité živiny, tak ho vmíchejte do prochladlé kaše. 3) Nakonec stačí dosladit sirupem, posypat oříšky a dozdobit jahodami.   Dobrou chuť! ...

Čokokokokuličky s kešu oříšky

Co to je za prapodivný název Čokokokokuličky? To jsou přece čokoládovo-kokosové kuličky! Navíc ještě s kešu oříšky :) Jsou ideální před tréninkem, nebo jako svačina, která vám dodá dostatek živin a energie. Vyzkoušela je pro vás Jitka #zpetdoplavek :)   Ingredience 1 hrnek kešu ořechů 1 hrnek datlí (nejlépe odrůdy Medjool, která je prémiová - je masitější, sladší a chuťově bohatší než ostatní odrůdy) 1 odměrka čokoládového proteinu 1 hrst kokosových hoblin 1 lžíce raw kakaového prášku strouhaný kokos na obalení   Postup 1) V mixéru nejprve rozmixujeme kešu ořechy. Poté přidáme zbytek surovin, kromě strouhaného kokosu, a opět rozmixujeme.   2) Ze směsi vyválíme kuličky, které následně obalíme ve strouhaném kokosu.   3) Hotové kuličky dáme ztuhnout do mrazáku na cca 1 hodinu a můžeme servírovat.     ... a jestli se vám zdá, že jsou kuličky nějaké světlé, ačkoliv je v nich kakao, tak to Jitka vysvětlila na svém Instagramu... zkrátka se vloudila chybička a jsou bez ...

Stránka 1 z 5 - 47 položek celkem

Aby tento web správně fungoval, používáme sušenky! Proč jsou tak dobré? Protože díky nim zvyšujeme kvalitu našich služeb, můžeme personalizovat nabídky a analyzovat návštěvnost. Dalším procházením těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.