Rozmačkané sladké brambory s goji 

Goji bobule vypadají jako červené rozinky a v kombinaci s brambory jsou neskutečně dobré. Je to skvělý nápad! Už máte chuť na sladké?

 

Časová náročnost: 10 min.

Doba pečení: 15 min.

Porce: 2

 

Složení:

  • 1 velká sladká brambora
  • ¼ - ½ šálku vlašských ořechů
  • ¼ šálku goji bobulí
  • ½ lžíce řepkového oleje
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • ½ lžíce nastrouhaného zázvoru
  • ¼ - ½ šálku horké vody
  • sůl a pepř podle chuti

 

Postup: 

Goji bobule namočte v misce s trochou teplé vody a nechte je tu několik minut, krásně změknou. Mezitím si uvařte brambor ve slupce na páře (je hotov asi za 10 minut). Potom odstraňte slupku a lehce ho rozmačkejte s požadovaným množstvím vody a dochuťte. Na pánvi rozehřejte olej spolu se strouhaným zázvorem a přidejte javorový sirup. Za 2-3 minuty odstraňte z tepla a přidejte spolu s goji ke sladkému šťouchanému bramboru. Posypte opečenými vlašskými ořechy a servírujte. Sami uvidíte, že i takto připravený brambor dokáže zasytit.

Rozmačkané sladké brambory s goji

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.