Kokosové Macaroony s Macou

Kokosové lupínky v tropické směsi jistě známe všichni. Jsou tam v kombinaci s kandovaným ovocem a tvoří tak příjemné mlsání k televizi. Proč je ovšem nevyzkoušet v tomto lahodném receptu, který preferuje přírodní sladidlo v podobě javorového sirupu či medu.

 

Uvidíte, že i na vánočním stole se tyto kokosové Macaroony s Macou budou vyjímat jako další druh cukroví. Díky Maca prášku jsou to v podstatě zdravější kokosky. Tak pojďme na ně, už se na ně určitě těšíte, stejně jako my.

Složení:      

  • 4 bílky
  • 1/3 šálku javorového sirupu nebo medu
  • špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky kokosových lupínků, lze i strouhaný kokos
  • 1 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 1 polévková lžíce Maca prášku

 

Instrukce: 

Pracněji metlou, jednodušeji v mixéru, vytvořte z bílků se špetkou soli tuhý sníh. Přidejte javorový sirup nebo med, kokos, rozpuštěný kokosový olej či máslo a Maca prášek. Opatrně vložte do vyšlehaného sněhu a lehce promíchejte. Nyní je směs potřeba nechat ještě odstát v lednici, aby do sebe kokos natáhl tu správnou vlhkost. Troubu si předehřejte na nejvyšší stupeň ohřevu, pokud to jde, tak na 350 stupňů. Jemně vsuňte lžíci do směsi z kokosu a tvořte malé kopečky na vystlaný plech s pečicím papírem. Pečte asi 8-12 minut, dokud vám Macaroony nezezlátnou.

Kokosové Macaroony s macou

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.