Čokoládové mousse s chia 

Kdo zrovna neholduje chia snídaním, může vyzkoušet tento recept na krémovou čokoládovou pěnu. Tento dezert vám jistě zachutná, i přesto, že obsahuje chia. Chia semínka tělu dodají energii. Když se spojí s kokosovým máslem a mlékem, získáte směs podobnou pudinku, uvidíte sami. Chia semínka se dají namlít v mlýnku na kávu, kdo by chtěl ještě jemnější texturu.

 

Na 4 porce potřebujete:

 

  • ¼ šálku chia semínek
  • 1 plechovka plnotučného kokosového mléka (light ne)
  • 2 lžíce kokosového másla (nenahrazovat olejem)
  • 4-5 lžic javorového sirupu podle chuti
  • ½ vanilky nebo ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku kakaového prášku (pro intenzivnější chuť kokosu lze vynechat)
  • špetka mořské soli

 

Na polevu: syrové plátky mandlí, kokosové lupínky

 

Postup:

 

Chia semínka rozemelte na jemný prášek (trvá to asi 20 sekund) a dejte je stranou. Ve velkém kuchyňském robotu zpracujte kokosové mléko, máslo, sirup, vanilku, sůl a kakaový prášek. Postupně přidejte i chia semínka. Pudink by měl být jemný bez hrudek. Směs nalijte do servírovacích mističek a nechte vychladit na 24 hodin, poté podávejte. Na ozdobu opečte na pánvi hrst nakrájených mandlí a surových kokosových lupínků. Posypte jimi vršek čokoládové pěny. Pražené mandle a kokos dodají dezertu lahodnou chuť.

Čokoládové mousse s chia

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.