Výborné muffiny s plody goji

Pro milovníky tučnějších a ne zrovna dietních vdolků máme recept, po kterém se budete oblizovat až za ušima. Jedná se o muffiny, které s plody goji nabývají na výživové hodnotě. Navíc tu jsou i další zdravé ingredience jako celozrnná mouka, med, jablka a müsli. Dokonalý pamlsek pro dospělé i děti. Pojďme na recept.

 

Složení:

 

  • 100 g změklého másla
  • 80 g medu
  • 100 g goji
  • 2 vejce
  • 120 g celozrnné mouky
  • 1-2 lžičky kypřícího prášku
  • 150g granoly (snídaňová potravina skládající se z opékaných ovesných vloček, ořechů, medu nebo hnědého cukru, event. s přídavkem burizonů) - můžete si vyrobit i sami
  • 200g strouhaných jablek pokapaných 1 lžičkou citronové šťávy

 

Postup

 

Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Připravte si formičky na muffiny nebo si udělejte nádobky z pečicího papíru.

 

Ve velké míse smíchejte změklé máslo a med pomocí metliček elektrického šlehače do krémové konzistence. Přidejte vejce, pěkně jedno po druhém.

 

Dále je potřeba spojit mouku, prášek do pečiva, goji bobule a „granola“ směs. To vše se pak pomalu vmíchá do mokré směsi s vejci a na závěr se přidají strouhaná jablka. Pokud vám některé goji plody z těsta vykukují, raději je do těsta lehce vmáčkněte, ať se nespálí. Pečeme v troubě cca 30-35 minut. Muffiny jsou hotové, když na špejli neulpívá těsto. Ještě teplé je polijte kouskem rozpuštěného másla a karamelizovaným džemem s příchutí jablek nebo kdoulí.

 Výborné muffiny s plody goji

Zdroj

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.